HVL Trading

Tand & boortechniek

De tandartsboor wordt gebruikt bij diverse handelingen in de tandarts praktijk. Bij uw patiënt is de tandartsboor bekend door het geluid dat wordt veroorzaakt door de enorme snelheid waarmee de tandarts boor draait. Dit kan oplopen tot wel 400.000 toeren per minuut.

Tandartsboor onderdelen

De tandartsboor bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst is er het hoekstuk om de tandartsboortjes goed vast te kunnen houden. In dit gedeelte is ook de motor en de aandrijfas verwerkt. De motor wordt in veel gevallen aangedreven door perslucht. Dit zorgt ervoor dat de tandarts boor met hoge snelheid kan draaien.

Hvl trading

Tandartsboortjes bij HVL trading

Tandarts boortjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen. Over het algemeen worden hard metalen boren of boren met een laagje diamant, diamantboren, gebruikt. Dit omdat de boor sterk genoeg moet zijn om door het sterke tandglazuur te kunnen boren. De vorm van de tandartsboortjes maakt deze geschikt voor bepaalde ingrepen. In ons assortiment tandarts boren treft u allerlei vormen waaronder rond, cilinder, conisch, torpedo, vlam en wiel. Zo vindt u altijd een passende boor in ons assortiment.

Dentist's office, dentist medical instruments. Dentist tools.